Hazemeijer Hengelo

Het Hazemeijer-complex omvat een gebied van ruim 3 hectare, met daarop acht monumentale fabrieksgebouwen (28.000 m2 BVO) en een groot parkeerterrein. De hoofdingang bevindt zich aan de Tuindorpstraat, de achterzijde van het terrein is gelegen aan de Emmaweg. Op de locatie zelf bevindt zich de Floris Hazemeijerstraat. Het terrein wordt omsloten door twee spoorlijnen: Amsterdam-Berlijn en Zutphen-Oldenzaal.

Hazemeijer Hengelo is sinds 2009 eigendom van BOEi (Restaureren en Herbestemmen van Cultureel Erfgoed). BOEi heeft de herontwikkeling van de toenmalige Creatieve Fabriek in gang gezet. De oude fabriekshallen zijn (deels) getransformeerd tot inspirerende werkplekken voor bedrijven, horeca en evenementenlocatie. In 2013 werd de naam Hazemeijer Hengelo in ere hersteld. De officiële heropening gebeurde door de kleinzoon van de oprichter, Peter Hazemeijer.

Technologie en creativiteit

Hazemeijer Hengelo is een fraaie historische industriële locatie op een centrale plek in Twente en beschikt over topfaciliteiten: variërend van sportvoorzieningen tot een theaterzaal en van een restaurant tot een ruime parkeergelegenheid. Op het terrein worden zeer diverse kantoor- en bedrijfsruimtes gehuurd voor tijdelijke of langere termijn, met nu al meer dan 40 ondernemingen (vooral actief in de creatieve branche en de technologiesector) en er wordt vergaderd in de prachtige ruimtes die via de Seats2Meet app te boeken zijn. De sfeervolle gebouwen lenen zich uitermate goed voor het organiseren van evenementen.

De aanwezigheid van zoveel faciliteiten draagt bij aan ontmoetingen tussen huurders, gebruikers van ruimtes en bezoekers van evenementen. Hazemeijer Hengelo, dé plek waar technologie en creativiteit elkaar ontmoeten, is volop in beweging!

 

Historie

CONTACT HAZEMEIJER HENGELO

Meer weten over Hazemeijer Hengelo?
Neem contact op met:

Frontoffice
Marloes Stemerding & Erika de Kruijff
E info@hazemeijerhengelo.nl 
T 074 76 000 10

Manager Events & Horeca exploitatie
René Schers
E r.schers@hazemeijerhengelo.nl 
T 074 76 000 10

Beheer, onderhoud en verhuur
Afdeling Beheer
E beheer@boei.nl 
T 033 760 0660