Hazemeijer in Hengelo biedt onderdak aan prestigieus Amerikaans bedrijf

HENGELO - Opnieuw wordt een deel van het aloude Hazemeijer-complex aan de Emmaweg  in gebruik genomen. Het prestigieuze bedrijf JBT-FTNON verhuist dit weekend van het Regionale Bedrijventerrein (RBT) in Almelo naar het industrieel erfgoed in Hart van Zuid. 

De afgelopen maanden is hard gewerkt om de hal B05 van het karakteristieke en historische pand geschikt te maken voor het bedrijf. Er werken straks veertig mensen in Hengelo. Vacatures staan open. 

JBT-FTNON, onderdeel van het Amerikaanse John Bean Technologie (JBT) dat wereldwijd opereert met een jaarlijks omzet van twee miljard euro, ontwikkelt en maakt hightech apparatuur voor de productie van versproducten, kant- en klaarmaaltijden en diervoeding. 

Dertig miljoen euro
Alleen al in Hengelo wordt een jaarlijkse omzet van dertig miljoen euro verwacht. „We gaan ons in Hengelo bezighouden met de verkoop, service en ontwikkeling van nieuwe producten”, zei directeur Richard Groenendijk donderdag bij een eerste presentatie van het bedrijf in een nu nog lege, maar fraai heringerichte hal.

Tien locaties
Het bedrijf bezocht tien locaties alvorens voor Hengelo te kiezen, samen met Oost.nl dat namens de provincie gemeenten op weg helpt met het herbestemmen van industrieel erfgoed. Zo werd Enschede onder meer afgetroefd.

Beste papieren
Zoals Groenendijk zei had Hengelo al vrij snel de beste papieren om het bedrijf binnen te halen. „De huurprijs was niet doorslaggevend. Wel de voordelen die we hier zien, zoals de ligging naast het spoor zodat ons bedrijf voor klanten en personeel goed bereikbaar is.” Hij ervaart het ook als een voordeel dat het bedrijf straks dichtbij opleidingsinstituten zoals het ROC van Twente is gevestigd. Naast Hengelo heeft ook Amsterdam een vestiging van het bedrijf.

Teststraat
Er wordt straks een complete teststraat opgesteld in de hal, die voorlopig voor tien jaar wordt gehuurd. „Daar kunnen we de nieuwste machines demonstreren aan onze klanten die vanaf Schiphol direct met de trein naar  Hengelo kunnen komen om hun eigen producten te testen.” En, zo stelt Groenendijk: „Extra bijzonder is dat in het complex ook techniekmuseum Oyfo huist. Zoals Oyfo klassieke machines toont aan het publiek zal JBT-FTNON de modernste apparatuur demonstreren aan haar klanten.”

Dynamisch stadsdeel
Wethouder Mariska van Heuw met Hart van Zuid in haar portefeuille hoorde dit allemaal tevreden aan. Hart van Zuid is het grootste binnenstedelijke herstructureringsgebied van Nederland. Zij ziet het als haar taak om ‘wonen, werken, leren en recreëren’ terug te brengen in het gebied, zodat ook dat deel van Hengelo ‘weer een dynamisch stadsdeel wordt.’ Daarvoor is veel extra geld beschikbaar, ook van de provincie, om via langjarige trajecten dat doel te bereiken.

 

Bron: www.tubantia.nl

Bedrijfs- of vergaderruimte huren

Omdat Hazemeijer Hengelo geen standaard bedrijventerrein is, zijn de mogelijkheden voor het huren van kantoorruimtes en vergaderruimtes groot. We laten u met plezier zien wat de opties op het terrein zijn en denken graag met u mee over eventuele specifieke aanpassingen.