Persbericht Gemeente Hengelo inzake noodopvang vluchtelingen

In Hengelo worden vanaf zondag met spoed ongeveer 100 vluchtelingen opgevangen. Burgemeester Sander Schelberg heeft als voorzitter van de Veiligheidsregio Twente en als burgemeester van Hengelo een dringend verzoek vanuit de betrokken ministers en van de Commissaris van de Koning ontvangen. Het college van B en W van Hengelo geeft aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de ruimte om noodopvang in te richten. In overleg met de pandeigenaar is het Hazemeijer complex in Hengelo aangeboden als opvanglocatie. Het gaat hierbij om het gedeelte waar tot voor kort de GGDvaccinatielocatie zat. Daarmee kan vanaf vandaag, zondag 24 oktober, al de opvang voor 100 personen geregeld worden.

Aan het begin van het weekend ontving elke provincie de dringende oproep van de betrokken ministers om mee te werken aan een oplossing voor de onhoudbare situatie in Ter Apel. Via de Commissaris van de Koning werd verzocht om binnen 48 uur 100 vluchtelingen op te vangen. In Overijssel neemt Hengelo dit voor haar rekening. De opvang
geldt voor de periode van vier weken.

 

Bedrijfs- of vergaderruimte huren

Omdat Hazemeijer Hengelo geen standaard bedrijventerrein is, zijn de mogelijkheden voor het huren van kantoorruimtes en vergaderruimtes groot. We laten u met plezier zien wat de opties op het terrein zijn en denken graag met u mee over eventuele specifieke aanpassingen.